Fă-ți propriul parfum

  • Post author:
  • Post category:Business

Este foarte important atunci când purtați parfum să rețineți că totul nu miroase bine pentru toată lumea. De asemenea, un parfum pe care s-ar putea să-l iubesc pe alții poate găsi respingător. Având în vedere acest lucru, este esențial atunci când amestecați și faceți parfum să utilizați ceea ce funcționează cel mai bine cu propriul parfum natural. Fiecare individ are un miros corporal natural, nu, nu mă refer la mirosul mirositor al corpului, dar toți avem o esență naturală. Oamenii de știință au arătat că parfumul natural al corpului joacă un rol cheie în a determina dacă găsim pe cineva atractiv. Pentru o mulțime de bani mai puțini și câteva ingrediente, vă puteți crea propriul parfum personalizat, care vă va complimenta ca individ.

Toate parfumurile/parfumurile încep cu o formulă de bază de 15 până la 30% ulei esențial, 70 până la 80% alcool pur din cereale, cum ar fi vodca și 5% apă distilată. Uleiul esențial poate fi înlocuit cu ulei parfumat pentru un miros mai puțin costisitor. Uleiurile esențiale pot fi găsite foarte ușor în magazinele de artizanat, magazine naturiste sau chiar magazine de vitamine. Este o idee bună să vă păstrați parfumul într-un recipient mic de sticlă sau plastic. Majoritatea magazinelor de artizanat vor avea containere cu o opțiune de pulverizare pe care o puteți cumpăra. S-ar putea, de asemenea, să puteți face sticle de parfum reale la magazine de second hand sau la piețele de vechituri.

Pentru început, recomand să amestecați ¼ de cană de vodcă pură cu aproximativ 5 picături de parfum esențial sau ulei la alegere. Stabiliți cât de puternic doriți parfumul, lăsați amestecul să se maturizeze oriunde de la 48 de ore până la o lună. Cu cât stă mai mult, cu atât va parfum oriental fi mai puternic. După ce parfumul tău s-a păstrat pentru perioada de timp aleasă, adaugă 2 linguri de apă distilată. Dacă vi se pare că parfumul este prea puternic, puteți adăuga mai multă apă pentru a obține puterea parfumului preferat. Un truc pentru a vă face parfumul să dureze mai mult, adăugați aproximativ o lingură de glicerină la amestec. Glicerina este un lichid neutru, cu gust dulce, incolor, gros, care se îngheață într-o pastă gumosă și are un punct de fierbere ridicat. Glicerina poate fi dizolvată în apă sau alcool. Se găsește și la magazinele de sănătate și la magazinele de vitamine. Când glicerina este adăugată în apă și alcool, aceasta va rămâne lichidă și va ajuta toate ingredientele să se topească mai rapid și eficient.

Odată ce sunteți gata să începeți să vă amestecați parfumul/uleiurile esențiale pentru a vă construi parfumul unic, fiți conștienți de aceste 3 etape importante ale uleiului parfumat. Prima este etapa de bază, acest nivel va dura cel mai mult pe piele. Nivelul de bază va include uleiuri precum vanilie, scorțișoară și lemn de santal. Al doilea nivel este considerat stadiul de mijloc, această etapă se adaugă la miros pentru o perioadă bună de timp; cu toate acestea, nu va dura la fel de mult ca etapa de bază. Etapa de mijloc include uleiuri precum iarba de lamaie, muscata, neroli si ylang-ylang. Etapa finală este nivelul superior, care este exact ceea ce spune că este, și acesta este parfumul de vârf. Punctul de durată al nivelurilor superioare nu este lung ca celelalte două niveluri, dar se adaugă considerabil la mirosul general. Etapa de nivel superior poate include uleiuri precum trandafir, lavandă, iasomie, bergamotă și livadă. Când împletești parfumul tău unic și pieptănați mai mult de un miros, adăugați mai întâi uleiul de nivel de bază, urmat de uleiul de nivel mediu și terminați-l cu uleiul de nivel superior.

Simplul miros a ceva vă poate schimba complet starea de spirit. Iasomia și lavanda tind să calmeze și să ajute la somn. Mirosul de portocale și ylang ylang au capacitatea de a calma furia, iar lemnul de santal și grepfrutul pot ajuta atunci când vine vorba de combaterea fricii. Dacă pur și simplu aveți nevoie de un plus de încredere, încercați chiparosul sau rozmarinul. Tămâia, trandafirul și bergamota ajută la ameliorarea depresiei și durerii, iar pentru a crește puterile de memorie, încercați piperul negru și menta.